Fragment

Het gesprek - Marc Daniel van Biemen, plus live-muziek Marc Daniel van Biemen en Nicolas van Poucke

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het gesprek - Marc Daniel van Biemen, plus live-muziek Marc Daniel van Biemen en Nicolas van Poucke

Annemieke Bosman praat met violist Marc Daniel van Biemen over zijn boek Violist.  Daarnaast zal Marc Daniel samen met pianist Nicolas van Poucke live muziek spelen van Brahms en Kreisler. 

Spelen in het Koninklijk Concertgebouworkest is voor de meeste musici slechts een droom. Maar Marc Daniel van Biemen lukte het om op vierentwintigjarige leeftijd een plek als eerste violist in een van ’s werelds beroemdste orkesten te bemachtigen. In Violist neemt hij de lezer mee in de wereld van de klassieke muziek. Waarom is het strijkkwartet de heilige graal? Wat maakt een dirigent zo goed in zijn vak? Hoe ziet het leven on the road eruit? Maar ook de schaduwzijde van het muzikantenbestaan komt aan bod. In ontroerende en aangrijpende passages schetst Marc Daniel een intiem beeld van zijn ingewikkelde jeugd, als kind van een strenge, bevlogen en alcoholistische vader. 

Violist is een indringende vertelling over het leven van een jonge musicus in het Concertgebouworkest.

unnamed

Marc Daniel van Biemen is eerste violist bij het Concertgebouworkest. Daarnaast is hij aanvoerder van Camerata RCO en primarius van het Alma Quartet. Hij won de tweede prijs in het Nationaal Vioolconcours Oskar Back.

Live optredens

Adagio van de derde sonate - Johannes Brahms, door Marc Daniel van Biemen en Nicolas van Poucke 

 Alt-Wiener Tanzweisen; Liebesleid en Liebesfreud - Fritz Kreisler door Marc Daniel van Biemen en Nicolas van Poucke