Fragment

TALENT: Erwin Kiene

  1. Fragmentenchevron right
  2. TALENT: Erwin Kiene

Annemieke Bosman in gesprek met Erwin Kiene over zijn voorstelling MACHO die te zien is tijdens het RRReuring festival in Podium Mozaïek. 

Erwin Kiene

Erwin Kiene is een allround performer en gespecialiseerd in de stijl krump. Als schrijver, speler en danser heeft Erwin meegewerkt aan verschillende voorstellingen van LostProject Amsterdam: Man Down, The World is Yours, Man Down Global, Man Down 2.0 en BIMS part 1. Erwin Kiene nam deel aan RRReuring Zomerlab 2022, waar hij het vooronderzoek deed voor MACHO.

Over de voorstelling MACHO
Opgroeiend tussen mijn opa, vader, ooms, neven en broer kijk ik naar verschillende vormen van wat men noemt “mannelijkheid”.
Ik word volwassen in een tijd waarin we gender opnieuw mogen bekijken en bevragen. Wat is man en wat is vrouw? En welke normen en waarden zijn daarop geplakt? Door deze vragen en veranderingen kijk ik opnieuw naar mezelf en waarin ik ben opgegroeid.
Ik neem jullie mee in waar ik vandaan kom en wie mijn voorbeelden zijn geweest. Met veel dans, muziek en verhalen geef ik jullie een beeld van mijn Guyanese familie.

De 7e editie van RRReuring - Hét Nieuwe Makers Festival van Podium Mozaïek vindt op VR 10 t/m ZO 19 februari. 

Foto: Lowie van der Grinten