Fragment

Het gesprek - Maral Noshad Sharifi

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het gesprek - Maral Noshad Sharifi

Annemieke Bosman in gesprek met Maral Noshad Sharifi.

Als vierjarige ontvluchtte Maral Noshad Sharifi samen met haar zwangere moeder het Iran van de islamitische revolutie. Twintig jaar later reisde ze voor NRC de wereld over en zag de gevolgen van migratie in al haar facetten. Nu is ze correspondent in de Verenigde Staten voor de Volkskrant en woont ze in New York, opnieuw als migrant. In Citroeninkt vertelt ze haar verhaal in romanvorm, op eigenzinnige wijze, vol humor, vaart en zonder ergens omheen te draaien – precies zoals ze is.

Het autobiografische Citroeninkt is een verhaal zoals je dat zelden leest: verteld door de ogen van een meisje dat nergens thuishoort en daarom overal. Een boek over opgroeien tussen de uitersten van Nederland, over je weg vinden in een wereld die voor anderen lijkt gebouwd. En over moeders die het beter willen doen voor hun dochters maar niet kunnen ontsnappen aan hun verleden.

Maral Noshad Sharifi (Teheran, 1989) is journalist, schrijver en documentairemaker. Ze studeerde politicologie in Leiden en journalistiek aan Columbia University in New York. Nu woont ze in Brooklyn, New York.