Fragment

Het gesprek - Servé Hermans

foto: Stephan Vanfleterenfoto: Stephan Vanfleteren
  1. Fragmentenchevron right
  2. Het gesprek - Servé Hermans

Leonard Evers in gesprek met Servé Hermans, regisseur en producent
Servé Hermans regisseert én produceert de spektakelmusical 'Het was Zondag in het Zuiden' over de Limburgse overstromingen halverwege de jaren '90 met muziek van Rowwen Hèze, bij Toneelgroep Maastricht en De Maaspoort, in Openluchttheater De Doolhof in Tegelen.

De Heilige Anthonius neemt ons mee naar december 1993. Een roerige tijd. Wat begon als een hoge waterstand van de Maas, groeide binnen een paar dagen uit tot een watersnood die Limburg totaal overrompelde. En tegelijkertijd dichter bij elkaar bracht dan ooit.

Radiojournalist Sarah ziet de onrustige Maas als dé kans op een mooie reportage, de doorbraak in haar carrière. Maar daar denkt de radioredactie van Omroep Limburg anders over. Sarahs ouders proberen koste wat kost hun boerderij en de beesten veilig te stellen. Evacueren is geen optie, zelfs niet als het leger het eist. Hun oudste dochter Irene reist halsoverkop naar Nederland om hen bij te staan. Een gemeenteraad komt samen om het dorp te beschermen. Burgemeester Ruiters loopt volgens zijn raadsleden achter de feiten aan, ondanks al zijn inspanningen. Ze voeren de druk op. Totdat hij opeens spoorloos verdwijnt.

Servé Hermans (Maastricht, 1981) is sinds 2015 samen met Michel Sluysmans artistiek directeur van Toneelgroep Maastricht. Hij studeerde aan de Toneelacademie Maastricht en werkte als acteur o.a. bij Het Zuidelijk Toneel en NTGent. Hij speelde in vele producties in binnen- en buitenland.