Fragment

Het gesprek - Sheralynn Adriaansz en Melissa Knollenburg

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het gesprek - Sheralynn Adriaansz en Melissa Knollenburg

Annemieke Bosman in gesprek met Sheralynn Adriaansz en Melissa Knollenburg van Likeminds over de voorstelling Sisters.

SISTERS
SISTERS is een voorstelling over womanhood. Over de connectie van vrouwen wereldwijd. Over een eeuw aan vrouwenprotesten en over het opheffen van spirituele blokkades. Een voorstelling waarin tijd fluïde is; een verhaal dat in het heden, verleden en in de toekomst speelt.

Drie actrices van verschillende generaties herontdekken de spirituele kennis die zij geërfd hebben. Zij trekken lijnen door de tijd van verre voorouders naar ongeboren achterkleinkinderen.

Ziva is fotografe. Op een nacht vindt ze op de slaapkamer van haar dochter een oud filmrolletje met foto’s, waarvan de oorsprong onduidelijk is. Verschoten kleuren en beelden; een foto van haar voormoeder, foto’s van een pubermeisje dat lijkt op haar tweejarige dochter, maar ook van totale vreemden. Wat verbindt deze vrouwen met elkaar en door wie zijn ze gefotografeerd?

Maker Sheralynn Adriaansz en schrijver Melissa Knollenburg zijn beide derde generatie vrouwen van families met roots in een voormalige kolonie van Nederland. Samen met regisseurNita Kersten en acteurs Jatou Sumbunu en Bo Bojoh ontwikkelden ze een voorstelling waarbinnen hun eigen ervaringen en verhalen een plek krijgen.