Fragment

Talkshow met Jan Teeuwisse, Joost Bergman en Gerti Bierenbroodspot

  1. Fragmentenchevron right
  2. Talkshow met Jan Teeuwisse, Joost Bergman en Gerti Bierenbroodspot

We hebben vanavond een talkshow. Presentatrice Andrea van Pol zit aan tafel met Jan Teeuwisse, directeur van Beelden aan Zee en Joost Bergman, conservator van de tentoonstelling Niki de Saint Phalle aan zee. De Nederlandse beeldend kunstenaar Gerti Bierenbroodspot schuift ook aan. Zij heeft Niki de Saint Phalle persoonlijk gekend.

Wereldberoemd zijn de Nana’s van de Franse beeldhouwer Niki de Saint Phalle (1930 – 2002) aan wie museum Beelden aan Zee volop aandacht gaat besteden in het najaar van 2019. Kleurrijke, uitbundig vrolijke vrouwenfiguren die dansend, springend en bruisend van energie door het leven gaan. Hun joie de vivre werkt aanstekelijk op iedereen. De Nana’s zijn afgebeeld op posters en handdoeken, bevolken tentoonstellingen en staan pontificaal in de openbare ruimte. 

Museum Beelden aan Zee toont de ontwikkeling van de Nana’s sinds 1965 in al hun diversiteit middels de fraaiste bruiklenen uit tal van gerenommeerde, internationale museumcollecties zoals die van het Sprengel Museum in Hannover en het Musée d’Art Moderne et d’Art Contemporain in Nice.