Fragment

De Torenkamer: Fransje Gimbrère - Dag 1

  1. Fragmentenchevron right
  2. De Torenkamer: Fransje Gimbrère - Dag 1

Vandaag is het zo ver, ik trek voor een week in in de Torenkamer. Ongelofelijk benieuwd ben ik naar het kamertje zelf. Hoe ziet het er uit, waar zal ik slapen, wat zal me prikkelen..? Want een week alleen, in een ateliertje dat me niet bekend is, met gelimiteerde middelen maar enorm veel bewegingsvrijheid is best een beetje spannend. Ik zie deze week als een moment om de rust te nemen en iets nieuws te laten ontstaan.


Met deze gedachten en twee koffers en een rugzak vol met gereedschap en materialen kwam ik vanochtend aan bij VondelCS. Ik had nog niet gepland wat ik aan het eind van de week gemaakt zou hebben, dus wilde ik genoeg verschillende dingen meenemen om te kunnen experimenteren. 


Eenmaal binnen kreeg ik een korte rondleiding die eindigde bij wat mijn woning zou worden de komende dagen. Het verbaasde me hoe groot, of eigenlijk hoe klein de Torenkamer is. Een knus kamertje van zo’n 10m2 met een bureau, een stoel en een vide met een matras. De sporen van de kunstenaars die me voorgingen staan nog op de vloer, muren en deur geschreven. Nieuwsgierig ben ik, naar wat zich hier allemaal al heeft afgespeeld.Maar nu is het aan mij. Meteen na binnenkomst heb ik mijn koffers uitgepakt en de inhoud over de vloer verspreid. Vandaag staat in het teken van inventarisatie en inspiratie. Ik ga eens bekijken wat ik allemaal heb meegenomen, laat me leiden door mijn zintuigen en zal zo spelenderwijs de eerste materialen gaan beproeven.