Fragment

De Torenkamer: Fleur Ouwerkerk - Dag 5

  1. Fragmentenchevron right
  2. De Torenkamer: Fleur Ouwerkerk - Dag 5

Op de laatste dag in De Torenkamer heb ik mijn Wearable Art object de volgende titel gegeven: 'Body A(r)mor'. Hierin speel ik met de woorden 'Armor/Armour' wat verwijst naar iets draagbaars dat het lichaam beschermd en het woord 'Amor'; liefde. De aluminiumfolie heb ik gekozen als materiaal vanwege het reflecterende /spiegelende effect. En het object houdt als het ware een spiegel voor aan de drager. Drag Queen of niet, LGBTQIAP, man, vrouw of alles daartussenin; het aller belangrijkste is dat je liefde hebt voor jezelf! Voor wie je bent en hoe je eruit ziet. Ru Paul eindigt iedere aflevering van 'Ru Paul's Drag Race' met de zin: "And remember......If you can't love yourself, how in the hell are you gonna love somebody else?!" AMEN to that!

Mijn portret 'Faux Queen Fleur' is af! Ik wist van tevoren niet dat ik alleen de helft van mijn gezicht op het doek zou veranderen, maar nu het proces mij daar naar toe heeft geleid ben ik daar zo tevreden mee, dat ik er verder niets aan toe wil voegen. Ik vind het nu interessant dat je de aanpassingen die ik aan de rechterkant van het gezicht heb gemaakt, direct kan vergelijken met de linkerkant van het gezicht, waar de foto intact is gebleven. Dit maakt het totaalbeeld gelaagder dan wanneer ik enkel uit streven naar symmetrie ook links aan zou passen.

Ik twijfelde eerst of ik de haren die achter het oor vandaan komen weer terug achter haar schouder zou naaien. Maar nu het haar op het hoofd zo netjes z'n plek gevonden heeft, strak naar achter toe, vind ik de balans sterker door de haren vanaf schouderhoogte los te hebben hangen. Het haar is langer dan het canvas en de lijst zelf, wat zorgt voor een dynamisch effect. Hier in De Torenkamer heb ik geen schroef om het portret aan op te hangen, dus laat ik 'm rusten op de radiator. Maar ik kan mij goed indenken dat het doek op een mooie lege muur prachtig tot zijn recht zal komen.

Op mijn laatste dag hier wil ik nog graag van de gelegenhied gebruik maken om mijn talent voor propjes NAAST in plaats van IN de prullenbak te gooien, met jullie te delen. (zie foto)

Ik denk dat ik van iedereen die tot nu toe in De Torenkamer is verbleven, het meeste bezoek van iedereen heb gehad, wat een luxe! Een shout-out naar alle mooie mensen die kwamen supporten: Yerry Rellum, Brian Elstak, Frankie Boateng, Lieke & Benjamin, en Angie Stoner.

Ik vind het een eer dat ik een week lang op deze mooie en bijzondere plek heb mogen werken, bedankt!