Fragment

Het gesprek - Simon Heijmans

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het gesprek - Simon Heijmans

Annemieke Bosman in gesprek met Simon Heijmans.

Zijn voorstelling De zachte kracht, is nu eindelijk te zien in de theaters, nadat het precies twee jaar geleden in premiere ging en vanwege de coronamaatregelenniet meer te zien was.

We leven in een individualistische tijd waarin eigen keuzes maken en autonomie wordt gezien als het hoogst haalbare. Er lijkt weinig ruimte voor mensen die minder makkelijk op de voorgrond staan. De zachte kracht is een voorstelling over hen die kijken naar de wereld, en moeite hebben zich daarmee te verbinden. Eenzaamheid zit in iedereen en kent vele vormen. Je wordt geboren. De navelstreng wordt doorgeknipt. En dat is het dan. Daar sta je dan. We kunnen nooit helemaal terug de baarmoeder in. We kunnen slechts proberen vriendschappen, verbondenheid en liefde te vinden in onszelf en mensen om ons heen.

Simon Heijmans is theater- en podcastmaker. Eind 2018 maakte hij de podcast 'De brand in het landhuis'. De serie ontving in 2019 de BNR Podcast Award en won de DirectorsNL Award in 2020. Zijn nieuwe podcastserie 'De gestolen schilderijen van Jopie Huisman' stond na twee dagen al op nummer 1 van de podcasthitlijst.