Fragment

De Torenkamer: Fleur Ouwerkerk - Dag 3

  1. Fragmentenchevron right
  2. De Torenkamer: Fleur Ouwerkerk - Dag 3

Op mijn derde dag in De Torenkamer ben ik na uren te hebben geweven en geborduurd, gestart met iets waar ik naar uit had gekeken: Ik heb haar toegevoegd aan mijn portret.

Haar is een materiaal wat ik vaker gebruik in mijn kunst. Meestal weef ik het tot een lap en vervolgens naai ik het tot een draagbaar object: Wearable Art.
Naast een zelfportret dat ik vorig jaar heb gemaakt waar ik mijn eigen afgeknipte haren na 7 jaar met mijn hoofd (middels een fotografisch zelfportret) heb herenigd door het door de foto heen te naaien, is dit de eerste keer dat ik synthetisch haar door een portret heen naai. 

Lange donkere haren die wel een meter lang lijken te zijn. Ik voel mij nu écht Rapunzel, zo in 'mijn' torenkamer! De losse haren gaan een mooie dialoog aan met de lijnen van het in canvas gestikte garen.
De Drag-versie van mijzelf komt meer en meer tot leven, en ik heb er ondanks dat mijn handen en rug inmiddels veel pijn beginnen te doen ongelofelijk veel plezier in!

(Mocht u bij het lezen over mijn-2017 zelfportret nieuwsgierig zijn geraakt, het werk heet 'Reunited' en u kan het op mijn website www.fleurouwerkerk.com/work bekijken)