Fragment

Het gesprek - Eefje Paddenburg

foto: Isabel Sánchezfoto: Isabel Sánchez
  1. Fragmentenchevron right
  2. Het gesprek - Eefje Paddenburg

Annmieke Bosman in gesprek met actrice Eefje Paddenburg.Paddenburg speelt samen met acteur Hans Kesting de hoordrollen in de voorstelling 'Mijn lieve gunsteling' bij ITA in een regie van Ivo van Hove.'Mijn lieve gunsteling' is gebaseerd op het gelijknamige bekroonde boek van Marieke Lucas Rijneveld. Het is het verhaal van de 49-jarige veearts Kurt en zijn ‘uitverkorene’, de 14-jarige dochter van een veehouder, die tijdens een hete zomer toenadering tot elkaar zoeken. Hij wil ontsnappen aan zijn jeugdtrauma’s en eenzaamheid en zij heeft de voorkeur voor een fantasiewereld.

Het zijn deze twee mensen die elkaar vinden in een zomer. Beiden worden achtervolgd door trauma’s uit het verleden. Langzaam verandert de liefde in een grensoverschrijdende obsessie.

Eefje Paddenburg (1999) studeerde in 2022 af aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten. Ze treedt vanaf seizoen 22|23 in vaste dienst bij ITA.Paddenburg speelde eerder in de film 'Foeksia de Miniheks' (2010), in de musicals 'Ciske de Rat', 'Mary Poppins' en 'Hij gelooft in mij'.

In seizoen 2021-2022 was ze te zien in de voorstelling 'BAAAAAA' van Circus Treurdier.