Fragment

Het gesprek - Maren E. Bjørseth

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het gesprek - Maren E. Bjørseth

Toneelschuur Producties en Internationaal Theater Amsterdam (voorheen Toneelgroep Amsterdam en Stadsschouwburg Amsterdam) pakken uit met een bijzondere jubileumproductie in het kader van het 50-jarig bestaan van de Toneelschuur: In wankel evenwicht, in regie van Maren E. Bjørseth.

In de jaren zestig schreef Edward Albee vrij snel achter elkaar een aantal stukken die de grenzen onderzoeken van het huwelijk en de liefde die daar onder ligt, of lag, waaronder A Delicate Balance in 1966.

In A Delicate Balance (In wankel evenwicht) liggen de passies van Agnes en Tobias vooral in het verleden. Het zijn herinneringen geworden, getransformeerd tot een prettige omgangsvorm. Ze hebben als stel welvaart tot stand gebracht en hebben hun zaken op orde: drankjes, wijnen, gazons, en sociale positie. Elke bedreiging van hoe hun leven verloopt - zoals de chaotische buitenwereld, het verstrijken van de tijd en oude gevoelens - wordt eronder gehouden. Maar wat gebeurt er met dit wankele evenwicht als de angst zijn intrede doet?