Fragment

De Torenkamer: Mathieu Klomp - Dag 3

  1. Fragmentenchevron right
  2. De Torenkamer: Mathieu Klomp - Dag 3

Ik heb nog steeds geen echte ideeën bij wat ik aan het maken ben, maar ik denk dat ik vrijdag ga ontdekken of dat gaat ontstaan als ik het in elkaar zet, of dat het misschien überhaupt niet nodig is om er een idee bij te hebben. Misschien maakt het voor het effect op de toeschouwer nauwelijks uit, wel is het lastiger werken zonder de drive om een idee te laten zien.
Gisteren bezocht ik de Grote Kerk in Haarlem om daar in april een werk te tonen. En vandaag kreeg ik van mijn galeriehouder te horen dat dat werk ook op de KunstRAI mag staan. Super! Het is het grootste werk van mij tot nu toe. Hopelijk ben ik straks tevreden over wat ik deze week maak, want dan presenteer ik dit daar ook. Heel groot en heel klein bij elkaar.
Nu heb ik in elk geval wel een globaal beeld van de ingrediënten waar het werk uit gaat bestaan. De compositie en de inhoud komt later. Denk dat het morgen vooral onderdelen maken wordt, en vrijdag het in elkaar puzzelen. Ik heb er ongeveer een beeld van, maar fotografisch is dat nooit, dus of het met de driedimensionale werkelijkheid te verenigen blijkt ontdek ik dan. Spannend, want ook al is het radio, er moet wel echt iets te zien zijn vrijdag...