Fragment

De debutant: Laura Weeda

  1. Fragmentenchevron right
  2. De debutant: Laura Weeda

Annemieke Bosman in gesprek metLaura Weeda over haar debuut Stemmen uit het paradijs.

Stemmen uit het paradijs
Fay en Shariff willen met hun kinderen in het buitenland wonen, het liefst op een plek waar alles anders is. Vanwege Shariffs Indonesische achtergrond en de goede voorzieningen voor de kinderen kiezen ze voor Bali. Al snel ontdekken ze dat ze daar niet met één, maar met vele andere culturen te maken hebben. Europeanen, Australiërs, Russen, Chinezen, Javanen en de oorspronkelijke Balinezen vermengen zich op het eiland, ieder met zijn eigen dromen en verwachtingen, voor even of voor altijd. Dat zorgt voor onbegrip, misverstanden en nauwelijks verenigbare wereldbeelden, die de hoofdpersonen aanvankelijk vol verwondering aanschouwen. Totdat ze er langzaam in verstrikt raken.

Stemmen uit het paradijs beschrijft een betoverende wereld bevolkt door gelukzoekers, geesten, neokolonialen en avonturiers.

Laura Weeda (1976) woonde van 2016 tot 2019 op Bali, waar ze inspiratie opdeed voor deze roman. Eerder publiceerde ze een brievenbundel, verhalen en essays voor onder meer De Groene Amsterdammer, Filosofie Magazine en de Nederlandse Boekengids. Ook is ze co-scenarist van de film Dikkertje Dap. Ze werd genomineerd voor de Joost Zwagerman Essayprijs en is hoofdredacteur van 360 Magazine, dat een buitenlands perspectief biedt op het nieuws.

Stemmen uit het paradijs is uitgegeven door Querido