Fragment

De Torenkamer: Billie van Katwijk - Dag 5

  1. Fragmentenchevron right
  2. De Torenkamer: Billie van Katwijk - Dag 5

Vandaag heb ik de eend van Ingrid opgehaald. Zij had hem ook via marktplaats gekocht, hij was al tweedehands anders vond ze het geen fijn idee. Maar nu vallen haar katten hem aan dus moet hij weg. Als ik aankom staat hij op de wc, voor zijn eigen veiligheid. Ze zegt dat hij geen naam heeft, terloops noemt ze hem Henk. Welkom Henk. 


Terug in de toren lig ik nog de laatste hand aan de creaties. Voordat we het park in gaan voor de shoot gaan de modellen in de visagie. Voor deze look meng je je lipgloss met oogschaduw, hiervoor geldt: less is a bore. 


In het park hebben de modellen veel bekijks. Mensen blijven staan, soms op afstand, er worden foto’s gemaakt en word soms wordt er gevraagd of ze nep zijn. Een Frans stel twijfelt en vraagt: “Is this art?” Er komt een man aan met zijn hondje 'Google'. Het hondje draagt een pakje waar zijn naam op is geborduurd. De man vindt het zielig voor de eend, gelukkig is die al dood. 


Mijn schoenen worden vies. Ik klim in bomen en word geprikt door brandnetels. Er ligt een spoor van glitters over de verdieping. Geniet er van.