Fragment

De debutant: Dirk Vis

  1. Fragmentenchevron right
  2. De debutant: Dirk Vis

Annemieke Bosman praat met Dirk Vis over zijn boek "Paren of de kunst van de slaapkamer"

De deur is nog slechts geopend op een kier, maar ik zie hen nog steeds: zijn lichaam is met dat van haar verstrengeld tot één planeet van vlees en bloed. In het midden van het melkwegstelsel van het eenkamerappartement hangt een huidkleurig hemellichaam, ruim een meter zwevend boven de grond.

Een schermwerker met burn-out reist naar New York om een bloedhete zomer met zijn oude studievriend en diens vriendin te spenderen. Daar, in hun kleine, benauwde appartement, is hij getuige van een waar wonder. Maar heeft hij het wel echt gezien? En hoe kan hij het er in vredesnaam over hebben?

Om het onmogelijke te bevestigen en aan de hitte van de stad te ontsnappen, hopt de naamlozeik van bibliotheek naar bibliotheek in een queeste naar kennis over seksualiteit. Worstelendmet verwarring, onwetendheid en ontluikende liefde, raadpleegt hij talloze bronnen – vanblogs en fanfiction tot eeuwenoude manuscripten en werken die nog niet eens geschreven zijn– op zoek naar antwoorden op de onbekende vragen over seks.

Dirk Vis (1981) publiceert essays, verhalen, scenario’s, poëzieen natuurgetrouwe sciencefiction in diverse media.Hij studeerde Beeld & Taal aan de Rietveld Academie enGraphic Design aan het Sandberg Instituut in Amsterdam.Daarnaast is hij schrijvend redacteur van literair tijdschrift DeGids en medeoprichter van De Internet Gids.