Fragment

De debutant: Danstheater ROAD

  1. Fragmentenchevron right
  2. De debutant: Danstheater ROAD

Annemieke Bosman praat met Adanma Okoro en Romy Stark van Danstheater ROAD over de voorstelling Onbedoeld verberg ik 3.0.

Over de voorstelling

Onbedoeld verberg ik 3.0 is een voorstelling waarin de disciplines dans en theater samen komen. We weten dat schaamte en ongemak diep geworteld zit in onze cultuur en samenleving. De manier waarop wij er nu vaak mee omgaan is door het weg te stoppen of lachen en het te vergeten. Schaamte zal altijd terug komen in welke vorm dan ook: wij moeten erover praten en ons ongemak met elkaar delen. Hoe ga jij om met schaamte en ongemak?

Over ROAD  

Danstheater ROAD bestaat uit artistieke leiders Romy Stark en Adanma Okoro. Romy Stark is professioneel choreograaf, danseres en docent en organiseert verscheidene events in het creatieve werkveld. Adanma Okoro is afgestudeerd theatermaker en docent en creëert voorstellingen voor diverse gezelschappen in Amsterdam. Danstheater ROAD is ontstaan in januari 2020, bij een internationale samenwerking met On Stage Performing Arts gevestigd in Paramaribo, Suriname. ROAD heeft zijn naam te herleiden aan RO van Romy en AD van Adanma. Het duo heeft elkaar leren kennen op de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en merkte al snel dat zij een bijzondere chemie hadden. Hoewel Romy en Adanma nog nooit samen hadden gewerkt, namen zij een sprong in het diepe door in Suriname gelijk full time aan de slag te gaan met verschillende doelgroepen. Beiden hadden nog nooit een interdisciplinaire samenwerking gehad die zo soepel verliep. ROAD vult elkaar aan waar nodig, brengt elkaar in balans, zijn beiden krachtig in waar zij voor staan en delen dezelfde passie voor de noodzaak van cultuur binnen de kunsten.

Onbedoeld verberg ik 3.0 is op 1, 2, 3 en 4 september te zien op het Amsterdam Fringe Festival

Alleen audio: