Fragment

Het gesprek - Lisenka Heijboer Castañón en Stephanie Pan (3 maart 2022)

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het gesprek - Lisenka Heijboer Castañón en Stephanie Pan (3 maart 2022)

Annemieke Bosman in gesprek met Lisenka Heijboer Castañón en Stephanie Pan over de voorstelling 'I have missed you forever' uit het Opera Forward Festival.

Voor dit project is een collectief gevormd van performers, schrijvers en componisten met een basis in verschillende disciplines en achtergronden. Door het onderlinge delen van verhalen, het aanleren van liederen en bewegingen, het uitwisselen van vaardigheden in workshops en via online kanalen, werd de grondlaag gelegd voor deze productie. Het makersteam heeft haar ideeën aan de performers gegeven, die op hun beurt met een overvloed aan visies en creaties op de proppen zijn gekomen.

De voorstelling is met recht een collectief werk te noemen, dat via parallelle tijdlijnen en vanuit verschillende disciplines in de steigers is gezet. Dat alles komt samen in een laatste snelkookpanmontage en repetitieperiode die leidt tot de voorstellingen in Internationaal Theater Amsterdam (ITA). Daar zal het publiek de performers omringen, en op haar beurt omringd worden door rituelen van rouw en vreugde: het resultaat van deze omvangrijke onderneming.