Wat kun je zoal verwachten?

Wat kun je zoal verwachten?

Behalve mooie nieuwe CD’s en muzieknieuws is er een reportage -vanmiddag gemaakt op de veiling van De Nederlandse Opera-. Met koopjes op het gebied van kostuums, pruiken, schoeisel en rekwisieten…..  De poëzie is afkomstig van Awater Prijswinnaar Marije Langelaar en Menno Wigman, de geweldige dichter die ons deze week helaas is ontvallen.In de filmrubriek aandacht voor de documentaire The end of Fear van Barbara Visser. Een reconstructie van de bizarre geschiedenis van het spraakmakende schilderij Who's Afraid of Red, Yellow and Blue van Barnett Newman. De nieuwste CD van Eric Vloeimans, met pianist Jeroen van Vliet en klarinettist Kinan Azmeh, is getiteld Levanter, met muzikale sferen rond de Middellandse Zee.


POËZIE

Marije Langelaar (winnaar Awater Poëzieprijs 2017) leest het gedicht Vonk uit de prijswinnende bundel Vonkt (Arbeidersper ISBN 9789029511681)

Afgelopen donderdag overleed onverwacht de dichter Menno Wigman. Hij was 51. In een opname van de Nacht van de Poëzie hoort u van hem het ontroerende gedicht: 'Kamer 421'.

Menno Wigman

‘Kamer421’

uit:  Mijn naam is legioen (2012)

Prometheus

isbn  9789044619836


CROSS-OVER

Het trio Eric Vloeimans [trompet] & Jeroen van Vliet [piano] & Kinan Azmeh [klarinet]

toert vanaf 23 februari t/m 18 maart door Nederland. (foto: Eric Vloeimans)

MEER INFORMATIE


OPEN PODIUM

Maak een opname en mail die naar openpodium@ntr

Vandaag hoorde je Kamerkoor Poco Più uit Nijmegen. Het zoekt nog enkele bassen.

MEER INFORMATIE


CONCERTTIPS