Wat kun je zoal verwachten?

Wat kun je zoal verwachten?

 Vandaag een speciale uitzending van Podium op Zaterdag: de  kick-off van de Vinylweek op NPORadio4. Zeven dagen lang aandacht voor de LP - Long Play, de langspeelplaat.

Ook de wekelijkse nieuwe cross-over komt van vinyl

Vorige werk werd de LP Caravan aan het publiek gepresenteerd , gemaakt door de pianist/componist en arrangeur Julian Schneemann & Friends. Met Jawa Manla op de Arabische luit, violiste Emmy Storms, die met net zo gemakkelijk schakelt tussen Beethoven en Ierse volksmuziek, en Jeroen Batterink, drummer, percussionist, die uit van alles ritme tovert. Julian Schneemann  is pianist componist en arrangeur.

Bekijk filmpje HIER


Naast muziek van LP is er ook aandacht voor het muzieknieuws, er is poëzie van Luuk Gruwez - die een begenadigd voordracht geeft van twee gedichten.In de filmrubriek aandacht voor David Lynch. Ovwer en met hem is een documentaire gemaakt die een nieuw licht werpt op zijn werk.


CONCERTTIPS


Poëzie

Speciaal voor de voorstelling Menschen-Worte verscheen de dichtbundel Zingend blauw met poëzie van Hans Arp in een Nederlandse vertaling van Ria van Hengel (UitgeverijVleugels).

Menschen-Worte Zo 26 Nov 14:00 uur Museum de Buitenplaats in Eelde (Noord Drenthe)

MEER INFORMATIE


Luisterboek:

Luuk Gruwez – een wereld van verloren dingen

Hans Kusters Music HKM LIT 8510

ISBN 9789079390021