De Torenkamer: Esmee Seebregts - Dag 1

De Torenkamer: Esmee Seebregts - Dag 1

Vanochtend betrad ik rond half 11 de Torenkamer. Het was nog kleiner dan ik had verwacht. ´Oef, passen al mijn cirkels daarin?’  

Op vijf van de zes cirkels heb ik vandaag al wat kleurlagen aangebracht. Er is nog één maagdelijk witte cirkel waar ik nog niet aan ben begonnen. Op mijn eerste cirkel ben ik gestart met een chroomgele kleur in het centrum. Toen het geel volledig droog was, heb ik er een sterk verdund Pruisisch blauw overheen gevloeid. Ik had verwacht dat dit Pruisisch blauw over het geel een optisch groene mengkleur zou opleveren, maar dat is niet het geval. Het blauw ligt óp het geel, het lijkt erboven te zweven waardoor er zelfs wat ruimte tussen beide kleurlagen ontstaat, ze mengen niet. Omdat ik het Pruisich blauw heb gevloeid in een enorme plas water ontstaat er een korrelige verfhuid. Het water verspreidt de verf over het paneel, waardoor ik niet met mijn penseel de richting van de verf hoef te manipuleren. Het mooie van deze vloeitechniek is dat de Pruisisch blauwe pigmentkorrel hierdoor intact blijft. 

Ondertussen wen ik aan mijn nieuwe werkplek voor deze week. De ruimte, het licht, de afzondering, de media-aandacht, het is toch anders dan mijn eigen atelier. Wat hetzelfde is, zijn mijn pigmenten, kwasten en panelen.

Het valt me op dat ik veel blauwen en groenen heb gebruikt in mijn cirkels. Ik mis rood. Morgen begin ik met scharlaken en vermiljoen!

esmee1.JPG

 

esmee2.JPG