Fragment

Francis van Broekhuizen

foto: Maurice Lammerts van Buerenfoto: Maurice Lammerts van Bueren
  1. Fragmentenchevron right
  2. Francis van Broekhuizen

Sopraan Francis van Broekhuizen wordt geboren in 1975, dat gebeurde in Den Haag, en die afkomst verloochent zij niet... na de middelbare en de Haagse HogeSchool verlaat ze toch de Hofstad om in Amsterdam Zang en Opera te gaan studeren. Dat gaat haar goed af – cum laude studeert ze af, aan het conservatorium én aan The Dutch National Opera Academy. Als ze kort daarna de finale van het Christina van Deutekom concours bereikt en de derde prijs wint, is ze klaar om de nationale en internationale podia te bestijgen. Bij alle Nederlandse gezelschappen wordt ze geëngageerd en inmiddels heeft ze meer dan 30 rollen op haar repertoire staan.

Binnenkort komt daar weer 1 bij, als ze bij de Nederlandse Reisopera in Bruid te Koop! van Bedrich Smetana de rol van Hata vertolkt. Update: de Reisopera zegt de eerste vier voorstellingen Bruid Te Koop! af i.v.m. de aanvullende maatregelen van de overheid ter bestrijding van de Corona pandemie.Het gaat om de voorstellingen in Enschede (14 maart, première), Groningen (22 maart), Utrecht (26 maart) en Maastricht (28 maart).


In de media is Francis een graag geziene gast: ooit was ze sidekick in het radio 4 programma VIRUS, en tijdenlang had ze de rubriek Vraag het aan Francis in De Ochtend van Vier, nu: Aria Varia.