Fragment

Marc Pantus

  1. Fragmentenchevron right
  2. Marc Pantus

Veelzijdig, dat is zanger Marc Pantus boven alles. Na zijn opleiding als beeldend kunstenaar aan de Rietveld Academie begint Pantus een nieuwe studie, zang, in Utrecht, Den Haag en Chicago. Al gauw soleert hij als bas-bariton bij de Nederlandse Bachvereniging, het Koninklijk Concertgebouworkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Royal Philharmonic Orchestra, acteurscollectief Wunderbaum en cross-over dansgezelschap ISH.

In 2013 verschijnt zijn eerste solo-cd ‘HARRY, Heine in Holland’ met liederen van Nederlandse componisten op tekst van Heinrich Heine, begeleid door pianist Rudolf Jansen. 

Met zijn eigen operagezelschap I Piccoli Holandesi creëert Pantus als regisseur en zanger enkele komische opera’s, waaronder twee aan Don Quichot en Sancho Panza gewijde collage-opera’s. 

Op verzoek van componist Bart Visman schrijft Marc de teksten voor De Jaren, een onderdeel van zijn werk ‘Rumore’, en de teksten voor een liedcyclus in opdracht van Peter Gijsbertsen. Dit resulteert in de opdracht voor het verplichte werk voor het Internationaal Vocalisten Concours, dat dinsdag begint. Samen met Visman maakt Pantus ook de opera ‘De Allochtoon’.