Fragment

Lucie Horsch

  1. Fragmentenchevron right
  2. Lucie Horsch

Lucie Horsch is op haar twintigste al een veelgevraagd solist in binnen- en buitenland. Ze groeide op in een muzikale familie en kreeg vanaf haar vijfde blokfluitles. Met een tv-optreden tijdens het AVRO Kinderprinsengrachtconcert verwierf ze nationale bekendheid. Twee jaar later begon ze haar studie aan het Conservatorium van Amsterdam bij Walter van Hauwe. Lucie is ook een getalenteerde pianiste en studeert piano bij Jan Wijn. Verder was ze zeven jaar lang lid van het Nationaal Kinderkoor.

Lucie heeft een exclusief platencontract bij prestigieuze label Decca Classics in Londen. Over haar debuut CD met werken van Vivaldi schreef de BBC Music Magazine: “Fearsome virtuosity and superb technique. A disc to buy and display in years to come as the start of a distinguished career”. De NRC schreef: “Overrompelend speelplezier, ontroerend pure klank”.

In februari verscheen haar tweede album ‘Baroque Journey’ bij Decca, opgenomen in samenwerking met de Franse luitist Thomas Dunford en de Academy of Ancient Music, met wie ze een tournee maakte door Engeland en Nederland. Dit album werd bekroond met de prestigieuze Opus Klassik Award. Samen met Kian Soltani heeft Lucie bovendien voor Deutsche Grammophon de eerste opname gemaakt van Leonard Bernsteins “Variations on an Octatonic Scale”.