Fragment

Mathijs Deen

  1. Fragmentenchevron right
  2. Mathijs Deen

Schrijver en radiomaker Mathijs Deen wordt in Hengelo geboren, in 1962, groeit op in Boekelo en doet eindexamen aan het Bouwmeester College in Haaksbergen. Hij is redacteur is van de schoolkrant en interviewt Ischa Meijer, van wie hij nog nooit had gehoord. Ischa Meijer neemt de gelegenheid te baat om Deen de rudimenten van de journalistiek bij te brengen.
Mathijs Deen studeert Nederlands in Groningen, maakt daar programma’s bij Radio Noord, voordat hij voor VPRO-Radio gaat werken. Zo is hij al jaar en dag verbonden aan het geschiedenis-programma OVT, maakt hij radiodocumentaires én leest hij luisterboeken voor. Sinds enige tijd is hij ook te horen in De Klassieke Bibliotheek van Opium, waarin hij in 5 fragmenten een roman leest waar muziek een rol in speelt.
Naast radiomaker is Deen ook schrijver - succesvol schrijver. Nominaties en prijzen kreeg hij voor boeken als Brutus Heeft Honger, De Wadden, en Over Oude Wegen. Vertalingen volgden in Duitsland, Italië en… Zuid-Korea! In september verscheen de roman Het Lichtschip, en die komt volgende maand ook uit in Duitsland.