Fragment

Frank en René Groothof

  1. Fragmentenchevron right
  2. Frank en René Groothof

Het katholieke gezin Groothof waarin Frank en René opgroeien in Amsterdam telt elf kinderen. Hun vader is kapper en biedt aan hen in de zaak op te leiden, maar Frank en René willen zingen en toneelspelen.

Frank, geboren in 1947, studeert zang aan het conservatorium en sluit zich daarna 13 jaar lang aan bij het Werktheater. Hij krijgt landelijke bekendheid met zijn rollen in Sesamstraat en Klokhuis, en oogst veel lof met zijn vele kinder-bewerkingen van opera’s als De Toverfluit, Carmen, Fidelio en de Thuiskomst van Odysseus waarvoor hij een Edison ontvangt.

René, geboren in 1949, volgt de Akademie voor kleinkunst, waarna hij aan de slag gaat bij pantomimetheater Carrousel. Zes jaar later maakt hij de overstap naar het Werkteater. Daarnaast speelt hij in tv series en films als de Freules,  “De vliegende Hollander" en “Brammetje baas”. Ook René maakt kindervoorstellingen waarvoor hij onder meer de Zilveren en Gouden Krekel wint.

Bij het Werktheater ontstaat het idee voor gezamenlijke voorstellingen. Gebroed en de Broertjes, waarvan ook een tv-serie wordt gemaakt en die beide gebaseerd zijn op hun jeugd.

Nu zijn ze na 15 jaar weer samen op het toneel herenigd in de nieuwe muzikale familievoorstelling Circus Charms, een ode aan Russisch absurdisme, vanaf volgende week te zien in heel Nederland.

thumb-frank-rene-groothof