Fragment

Margot Scheltema

  1. Fragmentenchevron right
  2. Margot Scheltema

Margot Scheltema wordt in 1954 geboren in New York en groeit als kind van een diplomaat op in vele plekken in de wereld.
Na haar studies Internationaal Recht in Amsterdam en Internationale Betrekkingen in New York - waar ze ook als freelance correspondent voor de GPD schrijft - gaat ze werken bij het Rijk, op de Ministeries van Financiën en Buitenlandse Zaken. 
Halverwege de jaren 80 stapt Scheltema over naar het bedrijfsleven, bij Shell, waar ze in ruim 20 jaar tal van functies bekleedt, die haar naar Londen, Tunis en Midden- en Zuid-Amerika voeren. 

De afgelopen 15 jaar is Scheltema commissaris of bestuurder bij een aantal bedrijven en organisaties, zoals De Nederlandsche Bank, Schiphol, Triodos Bank, het Genootschap Onze Taal, De Nederlandse Bachvereniging, én is ze als adviseur betrokken bij het openlucht klassieke muziekfestival Wonderfeel, dat volgend weekend weer gehouden wordt in ‘s Graveland. Scheltema is namelijk ook fervent muziekliefhebber en zangeres, bij het Toonkunstkoor Den Haag bijvoorbeeld.