Fragment

Christiaan Alberdingk Thijm

  1. Fragmentenchevron right
  2. Christiaan Alberdingk Thijm

Schrijver, advocaat en universitair docent Christiaan Alberdingk Thijm wordt in 1971 geboren in Laren en groeit daar op in een gezin van vijf broers, gaat naar school in Hilversum en studeert Rechten in Amsterdam en Londen.
Alberdingk Thijm begint bij een groot advocatenkantoor, maar slaat al heel gauw zijn eigen weg in: aan het Instituut voor Informatierecht - of IVIR- van de Universiteit van Amsterdam doet hij onderzoek naar nieuwe juridische problemen in het auteursrecht, die ontstonden door de opkomst van internet. Niet lang daarna richt hij een eigen advocatenkantoor op, SOLV. In 2013 gaat Alberdingk Thijm daar weg om een volgend kantoor te stichten, Bureau Brandeis, waar hij nog steeds werkt. Bovendien is hij docent aan het IVIR. Inmiddels geldt Alberdingk Thijm als dé autoriteit op het gebied van intellectueel eigendom en informatierecht.
Als schrijver debuteerde Alberdingk Thijm in 2011 debuteerde hij met de roman Het Proces van de Eeuw. In januari verscheen zijn tweede roman, De Familie Wachtman. Beide boeken werden met enthousiasme ontvangen door lezers en critici. Voor Alberdingk Thijm is schrijven ook luisteren naar klassieke muziek, want als hij zich in de vroege ochtend nestelt in zijn schrijversstoel is dat altijd met een koptelefoon waar klassieke muziek door klinkt.

Foto: Merlijn Doomernik