Fragment

Marc Pos

  1. Fragmentenchevron right
  2. Marc Pos

52 jaar geleden werd televisieregisseur Marc Pos geboren in Den Bosch, en hij groeide daar ook op. Na zijn eindexamen vertrekt Pos naar Amsterdam om de regieopleiding aan de Filmacademie te volgen. Bij John de Mol begint zijn carrière als regisseur van internationale succesformules als Big Brother.
Marc Pos staat daarna aan de wieg van verschillende langlopende programma’s als De Wereld Draait Door, Nieuwsuur en De Lama’s. In 2015 richt hij zijn eigen productiebedrijf op, Posvideo, dat Maestro en Het Geheim van de Meester maakt. Ook is hij een samenwerking aangegaan met ID-TV, waar hij creatief directeur is. Meer en meer richten Pos en zijn bedrijf zich op culturele programma’s. Zo regisseert hij al sinds jaar en dag het jaarlijkse Prinsengrachtconcert, en maakte hij intieme portretten van sopraan Tania Kross en pianist Lang Lang in Typisch Tania en Typisch Lang Lang.
Vandaag is Pos niet alleen te horen op NPO Radio 4, vanavond wordt ook zíjn regie van de finale van het Songfestival door zo’n 200 miljoen kijkers gevolgd.