Fragment

Tip voor het kerstdiner: Bonbon van garnalen

  1. Fragmentenchevron right
  2. Tip voor het kerstdiner: Bonbon van garnalen

Tv-kok Reitse Spanninga heeft speciaal voor de luisteraars van Radio 4 een heerlijke tip voor het kerstdiner.

Voor diegene die voor het kerstdiner nog een lekker voorgerecht wil maken heb ik
wellicht nog een goed idee... Een bonbon van Hollandse garnalen. Het klinkt moeilijk maar het is in een handomdraai te maken. Je hebt een stukje plastic van 20x20 nodig, het gemakkelijkste is om een boterhamzakje te gebruiken. Leg het stukje plastic op het aanrecht en leg er op een paar plakjes gerookte zalm op van 10x10 cm.


Nu kunt u de garnalen aanmaken met cocktailsaus en fijngehakte bieslook, en verse avocado blokjes. Voorzichtig door elkaar mengen met zout en peper naar eigen smaak. Neem 2 eetlepels van de garnalen salade en leg dit in het midden van de zalm plakken. Nu tilt u de uiteinden van het plastic op, en vouw om de zalm tot een bolletje. Stevig aandraaien.


Het aardige is dat u dit gemakkelijk een dag vooraf kunt voorbereiden en kunt en bewaren in u koelkast. Op de dineravond zelf doet u de lekkere frisse krop sla mix op een bord, u haalt het bonbonnetje uit het plastic legt het in de midden, beetje cocktail saus erbij en het kerst voorgerecht is klaar.

Mooie Kerstdagen gewenst en geniet ervan!