Fragment

Culinaire Kerstklanken: Aperitief - Rosa Bianca-cocktail

  1. Fragmentenchevron right
  2. Culinaire Kerstklanken: Aperitief - Rosa Bianca-cocktail

Eten en muziek, het is een uitgelezen combinatie - zeker met kerst. Daarom deze hele week in De Muziekfabriek inspiratie voor de lekkerste muzikale recepten, verteld door culinair historica Charlotte Kleyn.

La Cucina Futurista van Filippo Tommaso Marinetti is misschien wel het raarste kookboek ooit. Smaak speelt geen rol - opmaak, geur, tast en muziek des te meer. Toch loopt bij de Rosa Bianca-cocktail ons wel het water in de mond...

Ingrediënten (per glas):
- 30 ml Campari
- 10 ml rozenwater
- 30 ml Aranciata (vervang eventueel door Fanta of andere sinaasappelprik)
- 10 ml anijsdrank (Sambuca/Ouzo/Pastis/Arak)
- Ijsblokjes

Bereiding:
Meng alle vloeibare ingrediënten in een cocktailshaker en vul aan met ijsblokjes. Shake en schenk zonder ijs uit in een mooi glas.

Geen 18, geen alcohol