Fragment

Vrij Spel: Beth&Flo

  1. Fragmentenchevron right
  2. Vrij Spel: Beth&Flo

Elke zaterdag staat De Muziekfabriek in het teken van de rubriek Vrij Spel. In Vrij Spel daagt presentatrice Jet Berkhout musici uit om een klassiek stuk nieuw leven in te blazen. Even weg van die klassieke noten en op zoek naar een eigen, persoonlijk geluid.

Vandaag was piano én cabaret duo Elsbet Remijn en Claudette Verhulst, beter bekend als Beth en Flo, te gast. Ze studeerden beide piano op het Koninklijk conservatorium in Den Haag, maar waren breder geïnteresseerd. In 2012 kregen ze de opdracht om een kleinkunst werk uit te voeren en dat pakten ze met beide handen aan. Ze kwamen er achter dat het combineren van theater én piano heel aanstekelijk werkt, zowel voor de twee musici als voor het publiek. Met hun nieuwe theatertour Niet Wat Je Denkt touren ze nu door Nederland. 

Naast hun carrière als cabaret en theater duo zijn ze ook actief als concertpianisten. "De combinatie van de twee werelden maakt het werk zo aantrekkelijk." In het theater zijn er geen regels, het is een zwarte holle doos waar je kan doen en laten wat je wilt. De concertzaal is gebonden aan meer regels, maar biedt daarom ook heerlijke uitdagingen. 

Voor Vrij Spel speelden ze een al reeds bewerkt werk. J.S. Bach schreef een prelude in e-klein voor clavecimbel, de negentiende eeuwse componist Alexander Siloti maakte hier een bewerking op in b-klein en beide werkenhebben Beth en Flo geïnspireerd to hun Vrij Spel. Ze combineren hun ervaring als concertduo én cabaret duo in de live studio van NPO Radio 4.