Naar homepage
Fragment

Tip voor het kerstdiner: Wentelteefjes van suikerbrood of krentenbrood

  1. Fragmentenchevron right
  2. Tip voor het kerstdiner: Wentelteefjes van suikerbrood of krentenbrood

Tv-kok Reitse Spanninga heeft speciaal voor de luisteraars van Radio 4 een heerlijke tip voor het kerstdiner.

Op deze kerstdag heb ik voor diegene die nog geen kerst dessert heeft bedacht misschien wel een leuke tip. Het is simpel en verschrikkelijk lekker! Wentelteefjes!

Misschien zijn er nog plakken krentenbrood over of heerlijke plakken suikerbrood van het ontbijt gister. Hier kunnen we nog een geweldig lekker dessert van maken.

Het recept: Voor 8 wentelteefjes neemt u een 1⁄2 liter volle melk en
4 eieren. Sla de eieren los en vermeng het met de melk. Doe in de koekenpan een royaal blokje roomboter en laat dit uit bruisen. Leg de suikerbrood of krentenbrood plakken in het beslag en bak ze mooi goudgeel in de boter.

Leg de plakken brood op keuken papier om de overtollige boter op te nemen. Vermeng 3 eetlepels kristalsuiker met een 1⁄2 eetlepel kaneel, meer kaneel mag, maar wees er voorzichtig mee. Bestrooi het wentelteefje met de kaneelsuiker. Serveer het lauwwarme wentelteefje met een bol vanille ijs ...en hebt u dan ook cranberry compote? Doe er dan een schepje bij, dan is het feest helemaal compleet.

Fijne kerst en geniet van deze oud Hollandse specialiteit!