Fragment

Live @ De Klassieken: Rik Kuppen

  1. Fragmentenchevron right
  2. Live @ De Klassieken: Rik Kuppen

Pianist Rik Kuppen speelt sinds zijn twaalfde piano. Sinds hij begonnen is met pianospelen is hij verliefd geworden op studeren, onderzoeken en muziek delen met de mensen om zich heen. Drie jaar na zijn afstuderen is het tijd geworden voor zijn eerste CD, met muziek die hij het allerliefste speelt: Prokofiev.

Zijn muzikale levensverhaal: een rusteloze zoektocht naar zijn eigen waarheid achter de noten. De debuut-CD ziet hij als een symbool voor deze zoektocht. Het verlangen naar steeds nieuwe expressie heeft hem naar de muziek van Sergei Prokofiev gebracht. Prokofiev daagt zichzelf steeds opnieuw uit een kleur of visie te vangen in een kort maar krachtig moment. Zijn muziek heeft een soort samengebalde en extreme vertelkracht en de luisteraar wordt ondergedompeld in talloze verschillende kleuren, zoals de weemoedige verhalen van een grootmoeder of de agressieve brutaliteit van zijn "Sarcasmen".

De stukken die Rik zal gaan opnemen doen hem denken aan geruchten: geheimzinnige maar obsessieve verhalen die steeds van gedaante kunnen veranderen, terwijl de stuwende kern altijd dezelfde blijft.

Vandaag speelde hij een greep uit “Visions Fugitives”, opus 22. Prokofiev haalde zijn inspiratie voor de titel van dichter Konstantin Balmont:‘In elke vluchtige visie zie ik werelden, gevuld met het wispelturig spel van regenbogen’.

Sergej Prokofjev
Vision Fugitives (20), op.22 - nr.1, 2, 3 & 5

Sergej Prokofjev
Vision Fugitives (20), op.22 - nr.7, 10, 12, 17

Alleen audio:

Sergej Prokofjev
Vision Fugitives (20), op.22 - nr.1, 2, 3 & 5

Sergej Prokofjev
Vision Fugitives (20), op.22 - nr.7, 10, 12, 17