Fragment

Interview met de vijfde afvaller van Maestro: Plien van Bennekom

  1. Fragmentenchevron right
  2. Interview met de vijfde afvaller van Maestro: Plien van Bennekom

Op zondag 9 januari werd de halve finale van Maestro uitgezonden waarin de overgebleven kandidaten, Plien, Simone en Sor, nog een extra uitdaging kregen. Ze moesten leiding geven aan een koor én bewijzen dat ze klaar waren voor het grote symfonische werk! Zweten geblazen!

De Maestro's moesten zoveel mogelijk punten scoren en dat zorgde voor een behoorlijke spanning in de Philharmonie in Haarlem. De druk werd opgevoerd door de kandidaten voor het eerst te laten samenwerken met een koor, het Cappella Amsterdam. De dirigenten in spe wilden alledrie de finale halen en zetten dus hun beste beentje voor. Voor de muziekstukken met koor mochten ze oefenen met vier van de koorleden van Cappella Amsterdam, die ook nog eens hele bruikbare tips gaven. Daarnaast repeteerden de kandidaten voor het symfonische vuurwerk voor het eerst met het orkest. 

Plien van Bennekom kwam uiteindelijk samen met Simone Kleinsma in de gevarenzone terecht. Sor ging rechtstreeks door naar de finale! Hoewel het voor Plien de eerste keer in de gevarenzone was en voor Simone al de derde keer, koos het orkest toch voor Simone. Plien moest Maestro verlaten.. Ab sprak haar vanochtend aan de telefoon. Hoe gaat het met haar the day after?

Kijk de halve finale van Maestro terug via deze link!