Fragment

Live @ De Klassieken: Yang Yang Cai

  1. Fragmentenchevron right
  2. Live @ De Klassieken: Yang Yang Cai

23 jaar is ze, en één van de grootste pianotalenten van Nederland. Onlangs nam ze binnen talenttraject AVROTROS Klassiek presenteert! haar debuut-cd op en daarmee is ze de nieuwste deelnemer aan het talenttraject dat jonge musici een flinke boost geeft bij de start van hun carrière.

Op haar vijfde begon Yang Yang met pianospelen. Vanaf haar tiende kreeg ze al les van de vooraanstaande pianopedagoog Jan Wijn aan het conservatorium van Amsterdam. Bij hem studeerde ze vervolgens bijna tien jaar. Vorig jaar oktober vertrok Yang Yang naar Imola, waar ze nu les krijgt van meesterpianist Enrico Pace. Yang Yang viel regelmatig in de prijzen. Zo was ze als negenjarige al eerste prijswinnares van het Steinway Concours (2008), won zij de Classic Young Masters Award (2017) en het concours van de Young Pianist Foundation (2019).

Op haar debuut-cd, die ze voor ‘AVROTROS Klassiek presenteert!’ opneemt staan onder meer de derde pianosonate van Chopin, een prelude van Rachmaninov en werk van Soler, Albéniz, Mozart en Szymanowski. Het album, inclusief cd, komt half december uit en wordt exclusief toegestuurd aan de leden van AVROTROS Klassiek, die met hun steun bijdragen aan dit talenttraject.

Op 9 december 2021 was ze te gast in De Klassieken bij Ab Nieuwdorp op NPO Radio 4. Kijk de uitzending hier terug:

Sergej Rachmaninov
Prelude voor piano, op.32, nr.5 in G gr.t.

Isaac Albeniz
Iberia, boek 3 - deel I, "El Albaicín"

Ga voor meer informatie over Yang Yang Cai & haar debuut-cd van AVROTROS Klassiek Presenteert! naar avrotros.nl/yangyangcai.