Fragment

Pandora's Late Night Live: Matangi Quartet en Herz Ensemble

  1. Fragmentenchevron right
  2. Pandora's Late Night Live: Matangi Quartet en Herz Ensemble

Iedere laatste zondag van de maand presenteert het Avondconcert in samenwerking met NPO Radio 4 en TivoliVredenburg de serie Pandora's Late Night Live. In de serie is speciaal aandacht voor nieuwe muziek en de ensembles die zich daarmee bezighouden. In deze eerste editie spelen het Matangi Quartet en het Herz Ensemble.

Het Matangi Quartet lanceerde tijdens de Coronacrisis hun project #90Seconds, waarin ze componisten vroegen om miniatuurtjes van anderhalve minuut voor ze te componeren. Ze spelen een selectie uit de 26 werken die de verschillende componisten voor ze schreven. Daarnaast spelen ze muziek van Martin Fondse, Chiel Meijering en Osvaldo Golijov.

Het Herz Ensemble is een eclectisch gezelschap van musici onder leiding van Kate Moore. Ze richtte het ensemble op voor een eenmalig concert in 2017, maar de samenwerking beviel zo goed dat de betrokken musici en Moore de samenwerking voortzetten. Naast werken van Moore spelen ze inmiddels ook werken van aanverwante componisten. Op het programma van vanavond staan twee werken van Moore: Bushranger Psychodrama en The Dam.

Programma

Matangi QuartetMaria-Paula Majoor & Daniel Torrico (viool)Karsten Kleijer (altviool)Arno van der Vuurst (cello)#90 secondsJoey Roukens - SpiritedOscar Bettison - A RelicRobin de Raaff - Sudden DeathKate Moore - For MatangiOene van Geel - Let the trees speakRandal Corsen - PaulatinamenteMartin Fondse - Just me, a thin reed blowing in the windChiel Meijering - Light at the end of the tunnelOsvaldo Golijov - Se ne vaHerz Ensemble o.l.v. Kate MooreKaspar Kröner (countertenor)Jellantsje de Vries (viool)*Elisabeth Smalt (altviool)*Lidy Blijdorp (cello)*Tom Sanderman (sopraansaxofoon)*Annette Schenk (basklarinet)Lies Beijerinck (didgeridoo)Sjors van der Mark (basgitaar) Laura Sandee (piano)Geerten van de Wetering (orgel) Meiyi Lee (slagwerk)Kate Moore - Bushranger Psychodrama*Kate Moore - The DamOpname van eerder die middag.

NTR i.s.m. NPO Radio 4 en TivoliVredenburg. Met dank aan het NPO Cultuurfonds ter ondersteuning van cultuurmakers.