Fragment

Zangers van De Nationale Opera Studio met het Nederlands Kamerorkest

  1. Fragmentenchevron right
  2. Zangers van De Nationale Opera Studio met het Nederlands Kamerorkest

Het Nederlands Kamerorkest en vier zangers van De Nationale Opera Studio brengen een gevarieerd programma met muziek van Boccherini tot Hillborg.

Het Nederlands Kamerorkest speelt een zeer uiteenlopend programma. Naast fragmenten uit Orphée et Euridice van Gluck bestaat het programma uit enkele schitterende werken voor solozang en orkest, zoals het impressionistische Miroir de peine van Andriessen, enkele Amerikaanse liederen van Copland en een hedendaagse cantate van de Zweed Anders Hillborg. Gezamenlijk brengen de zangers hoogtepunten uit Mozarts opera Così fan tutte. Het concert opent met een duivelse symfonie van Boccherini. Hierin heeft de componist letterlijk muziek van tijdgenoot Gluck overgenomen uit zijn opera Orphée et Eurydice; een perfecte opmars naar de aria’s van Gluck die hierop volgen.

Met De Nationale Opera Studio biedt De Nationale Opera jonge zangers die zich overtuigend bewezen hebben een schat aan ervaring in de wereld van opera. Het talentenprogramma ging in 2018 van start en wordt geleid door de internationaal gerenommeerde sopraan Rosemary Joshua. Verity Wingate (sopraan), Maya Gour (mezzosopraan), Maksym Nazarenko (bariton) en Frederik Bergman (bas-bariton) laten in dit concert met het Nederlands Kamerorkest horen hoe groot hun vocale talent en ambitie is.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bas-bariton Frederik Bergman zit in zijn tweede jaar van De Nationale Opera Studio. In deze video werkt hij met Rosemary Joshua en pianist Lochlan Brown aan de aria Tutto è disposto uit Le nozze di Figaro van Mozart.

Programma

Nederlandse Kamerorkest
Gordan Nikolic (leiding en viool)
Verity Wingate (sopraan)
Maya Gour (mezzosopraan)
Maksym Nazarenko (bariton)
Frederik Bergman (bariton)

Boccherini - Symfonie nr.6 in d 'La casa del diavolo
Gluck - Orphée et Eurydice: "Amour, viens rendre à mon âme"
H. Andriessen - Miroire de peine voor sopraan en strijkorkest
Copland - Old American Songs
Hillborg - O Dessa Ögon voor sopraan en strijkers
Mozart - Così fan tutte: ""Il core vi dono"" Duetto nr 23
Mozart - Così fan tutte: ""Ah, guarda sorella"" Duetto nr 4
Mozart - Così fan tutte: ""Soave sia il vento"" Terzetto nr 10

Opname  15 mei 2021, NedPho Koepel, Amsterdam