Fragment

Liedrecital van Aylin Sezer en Ed Spanjaard

  1. Fragmentenchevron right
  2. Liedrecital van Aylin Sezer en Ed Spanjaard

Sopraan Aylin Sezer en Ed Spanjaard spelen een programma met muziek uit diverse landen. Uit Turkije klinkt muziek van Mesut Cemil en traditionele volksmuziek, gevolgd door Russische en Duitse romantiek van Rachmaninov en Strauss. Van de Nederlander Heppener klinken vier liederen en Poulenc zorgt voor de Franse inbreng.

Sopraan Aylin Sezer behaalde haar master in Operazang bij de Dutch National Opera Academy met een onderscheiding voor 'exeptional artistic quality'. Ze won in 2017 de Schaunard Award en ze won de HOTIAD Award voor Turks artiest van het jaar. Ze vertolkte operarollen als Pisana in de NTR ZaterdagMatinee, Violetta en Nedda bij Opera Spanga en Zerlina bij Opera Vlaanderen waar ze deel uitmaakte van het jong ensemble. Ze is ook actief als concertzangeres en ze is regelmatig te horen als solist in de Matthäuspassion van Bach, Die Jahreszeiten van Haydn, Ein Deutsches Requiem van Brahms, de requiems van Mozart en Saint-Saëns, het Gloria en Stabat mater van Poulenc en het Stabat mater van Rossini.

Ed Spanjaard is misschien wat meer bekend als dirigent, maar ook als pianist gooit hij hoge ogen. Hij speelt onder meer samen met bariton Maarten Koningsberger, cellist Pieter Wispelwey en mezzosopraan Cora Burggraaf. Met Hans Haffmans sprak Spanjaard in Podium over de rol die de piano de afgelopen tijd in zijn leven speelde.

 

Programma

Aylin Sezer (sopraan)
Ed Spanjaard (piano)

M. Cemil - Kanatları gümüş (A bird with silver wings), arr. S. Doğru
Traditional: Yağmur yağar taş üstüne (While rain falls), arr. S. Doğru
Rachmaninov - Ne poy, krasavitsa, pri mne (Do not sing for me, fair maiden)
R. Strauss - Vier letzte Lieder
Heppener - Four Songs
Poulenc - "Non, monsieur mon mari" uit Les Mamelles de Tirésias

Opname 1 november 2020, MuziekHaven, Zaandam