Fragment

Het Ciconia Consort speelt Gade, Rautavaara, Bruch en Grieg

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Ciconia Consort speelt Gade, Rautavaara, Bruch en Grieg

Het Ciconia Consort speelt  met sopraan Karin Strobos onder leiding van Dick van Gasteren het programma Scandinavische Wintersprookjes.
Foto: Elisabeth Beelaerts

Kerst in Scandinavië is een waar lichtfestival. De dagen zijn kort en koud en de lichtjes van Santa Lucia spelen een belangrijke rol in het kerstgebeuren. Ook de natuur met haar bijzondere noorderlichtspektakel, levert een prachtige bijdrage. Kerstsprookjes uit Lapland, Zweedse trollen, Noorse nissen, weids besneeuwde Finse bossen en rendieren maken het magische plaatje compleet, want de Julenisse (kerstman) woont in het hoge noorden van Scandinavië, in Lapland, dicht bij de noordpool.

Ciconia Consort voert u samen met mezzosopraan Karin Strobos door de wondere wereld van Peer Gynt, Santa Lucia en verhalen uit Lapland. Een romantisch muziekprogramma uit en over Scandinavië; van de prachtige en bekende Holbergsuite van de Noorse componist Edvard Grieg tot het mystieke Die Liebenden van de Finse componist Einojuhani Rautavaara, een werk in laat-romantische stijl van Mahler en Strauss.

Programma

Ciconia Consort
Karin Strobos (sopraan)
Dick van Gasteren (dirigent)

Gade - deel 1 uit: Novelettes voor strijkorkest, op.53
Rautavaara - Die Liebenden, liedcyclus voor sopraan en strijkorkest
Bruch - Delen uit: Serenade nach schwedischen Volksmelodien
Grieg - Delen uit: Peer Gynt
Grieg - Holbergsuite

Opname 19 december 2020, Grote Kerk, Naarden