Fragment

Schubertprogramma met Kammerorchester Basel

  1. Fragmentenchevron right
  2. Schubertprogramma met Kammerorchester Basel

Het Kammerorchester Basel speelt werken van Schubert, Schoeck en Moser onder leiding van Heinz Holliger. Bariton Christian Gerhaher maakt zijn opwachting als solist.

Het Stadtcasino in Basel opende na een verbouwing van vier jaar de deuren met een feestelijke week waarin alle orkesten die in het verleden veel in de concertzaal speelden hun opwachting maakten. Het Kammerorchester Basel deed ook een duit in het zakje tijdens dit startschot van een nieuw era. Onder leiding van Heinz Holliger speelden ze een Schubertprogramma.

Programma

Kammerochester Basel
Heinz Holliger, dirigent
Christian Gerhaher, bariton

Othmar Schoeck - Elegy op.36
Schubert - Begräbnis-Feyer, nonet in es, D.79
Roland Moser - Echoraum
Schubert - Symfonie nr.8  in b, D.759 "Onvoltooide"

Opname 23 augustus 2020, Basel

Samenwerking met Vrije Geluiden: De Harmoniehof

Het Avondconcert slaat deze avond de handen ineen met Vrije Geluiden van de VPRO. Vanaf 22:00 uur neemt Aad van Nieuwkerk het stokje over van Beitske de Jong
met een extra lange uitzending van zijn programma. Daarin klinkt de 21e-eeuwse versie van het roemruchte De Harmoniehof van componist Martijn Padding en geluidskunstenaar Frank van der Weij, op een tekst van (en met de stem van) actrice, regisseur en activiste Annemarie Prins. De muziektheatervoorstelling De Harmoniehof werd oorspronkelijk gemaakt in 1997. Vorig jaar vroeg Annemarie Prins (thans 90!) of Martijn Padding een nieuwe, eigentijdse versie van haar magnum opus zou kunnen maken. Deze nieuwe versie is een omvangrijk radiofonisch werk geworden, dat in deze uitzending zijn radiopremière beleeft, en daarna op diverse platforms beschikbaar komt. Voorafgaand aan de première is er een interview met Martijn Padding en Frank van der Weij. Eerder op de avond, tussen 18:00 en 20:00 uur, is Annemarie Prins te gast in Panorama Zondag.