Fragment

De cellisten uit het Koninklijk Concertgebouworkest

  1. Fragmentenchevron right
  2. De cellisten uit het Koninklijk Concertgebouworkest

Mahler, Verdi, Wagner…ze zitten in het dan van het Koninklijk Concertgebouworkest. Niet in het minst bij de cellisten. En die nemen het nu over! De cellisten van het KCO spelen parels uit hun repertoire, in nieuwe bewerkingen voor 12 cello’s van Adrian Williams, Mladen Miloradovic en Marijn van Prooijen. Hoe zullen ze het Adagietto uit de Vijfde symfonie van Mahler laten klinken? Meer als de eerste smachtende maar niet trieste liefdesbrief aan Alma of als het super adagio dat het inmiddels is geworden? De Ouverture Wilhelm Tell van Rossini, met die beroemde inleiding voor de cellogroep en solocellist in de hoofdrol, ontbreekt natuurlijk niet.

Meer informatie over de Cello Biënnale staat op de speciale themapagina.

Musici
De Cellisten van het Koninklijk Concertgebouworkest: Gregor Horsch, Tatjana Vassiljeva, Johan van Iersel, Fred Edelen, Benedikt Enzler, Chris van Balen, Jérôme Fruchart, Christian Hacker, Maartje-Maria den Herder, Honorine Schaeffer, Joris van den Berg, Clément Peigné

Programma
Richard Wagner - Vorspiel Tristan und Isolde
Gustav Mahler - Adagietto uit Symfonie nr.5
Gioachino Rossini - Ouverture Wilhelm Tell
Pietro Mascagni - Intermezzo uit Cavalleria Rusticana
Giuseppe Verdi - Ouverture La Forza del Destino

De nieuwe arrangementen van Adrian Williams, Marijn van Prooijen en Mladen Miloradovic zijn mogelijk gemaakt door het Christiaan Vlek Fonds.