Fragment

Nieuwe componisten in het Avondconcert: Celia Swart door Kluster5

  1. Fragmentenchevron right
  2. Nieuwe componisten in het Avondconcert: Celia Swart door Kluster5

Deze week staat NPO Radio 4 in het teken van het Nederlandse muziekleven. In alle programma's is extra aandacht voor de mooiste klassieke muziek van Nederlandse bodem. In het Avondconcert ontvangen we deze week musici die met opvallende programma's de klassieke muziek in Nederland telkens weer verrijken, we staan ook stil bij Nederlandse componisten en er is ruimte voor de sterren van de toekomst.

Vanavond geeft het Avondconcert ruim baan aan de aanstormende generatie van Nederlandse componisten. Dat de lockdowns in de afgelopen jaren veel invloed hebben gehad op de uitvoerende musici is voor het publiek zichtbaar geweest door de lege podia, maar ook voor componisten heeft de coronacrisis grote gevolgen gehad. Als er niet gespeeld wordt, gaan nieuwe stukken niet in première en staan compositieopdrachten onder druk. Daarom richt het Avondconcert vanavond de spotlight op Nederlandse componisten van nu.

We trappen af met:

Celia Swart (componist)
Boven Hoge Gebouwen
Hoge Uren

Uitgevoerd door Kluster5: Daan van Koppen (saxofoon), Isa Goldschmeding (viool), Jennifer Heins (slagwerk), Martin van Hees (gitaar), Tim Sabel (piano)

Alleen audio: