Fragment

Maya Fridman en het Cello Octet Amsterdam met een wereldpremière van Shalygin

  1. Fragmentenchevron right
  2. Maya Fridman en het Cello Octet Amsterdam met een wereldpremière van Shalygin

Het Cello Octet Amsterdam speelt de wereldpremière van Severade van Maxim Shalygin. Solist is de eigenzinnige celliste Maya Fridman.

Severade is een werk voor cello's en speciale instrumenten ontworpen door kunstenaar Rob van den Broek. Componist Shalygin heeft in korte tijd een reputatie opgebouwd met werken die je als luisteraar niet meer loslaten. Voor Fridman schreef hij eerder al het indringende werk Canti d'inizio e fine.

Maya Fridman, het Cello Octet Amsterdam en de bijzondere instrumenten van Rob van den Broek.

Cello Octet Amsterdam is een avontuurlijk collectief van cellisten dat staat voor nieuwe muziek en interdisciplinaire voorstellingen. In de hedendaagse muziekwereld is het Octet een begrip geworden, onder andere door samenwerkingen met componisten als Philip Glass, Sofia Gubaidulina, Arvo Pärt, Theo Loevendie, Mauricio Kagel, Michael Gordon en Kate Moore. Arvo Pärt zei na de première van zijn eerste stuk voor het Octet: “Het Octet is goud waard, ik heb dit ensemble 10 jaar te laat ontdekt.”

Programma

Cello Octet AmsterdamMaya Fridman, celloMaxim Shalygin - Severade (wereldpremière)Opname 11 april 2021, Tivoli Vredenburg, Utrecht