Fragment

Het Storioni Festival 2021

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Storioni Festival 2021

Het Avondconcert komt live vanaf het Storioni Festival in Eindhoven. In het Openingsconcert klinkt muziek van Korngold, Spohr en een wereldpremière van Dean. In een eerder opgenomen lunchconcert speelt het Delta Pianotrio muziek van Beethoven.

Het van oorsprong Brabantse Storioni Trio en Muziekgebouw Eindhoven namen al in 2007 samen het initiatief tot een kamermuziekfestival van internationale allure. Er volgden veel succesvolle edities met concerten door Noord-Brabant, met als één van de hoogtepunten de jubileumeditie in 2017. Het festival wist zich op de kaart te zetten door bijzondere programma’s en samenwerkingen met toonaangevende musici. In 2019 stak het trio het festival in een nieuw jasje: een festival dat helemaal aansluit bij het dna van Eindhoven, met technologie, design en wetenschap.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Programma

Openingsconcert

Brett Dean (altviool), Barbara Kozelj (sopraan), Gerard Spronk (viool), Hannah Strijbos (altviool),  Ying Lai Green (contrabas), Federico Altare (fluit), Roger Cramers (hobo), Julien Hervé (klarinet), Hervé Joulain (hoorn), Gretha Tuls (fagot), Storioni Trio

Dean - Pianokwartet (wereldpremiere)
Korngold -  'Marrietta's Lied uit Die Tote Stadt
Spohr - Grand Nonet in F gr. op.31

Rechtstreeks vanuit Muziekgebouw Eindhoven

Lunchconcert

ADAM Kwartet
Margot Kolodziej (viool), Hannelore De Vuyst (viool), Liselot Blomaard (altviool), Renée Timmer (cello)

Delta Pianotrio
Gerard Spronk (viool), Irene Enzlin (cello), Vera Kooper (piano)

Prokofiev - Strijkkwartet nr.2
Beethoven - Trio nr.3 op.1 nr.3

Opname 27 mei 2021 Muziekgebouw Eindhoven