Fragment

Kamermuziek door het Reizend Muziekgezelschap

  1. Fragmentenchevron right
  2. Kamermuziek door het Reizend Muziekgezelschap

Het Reizend Muziekgezelschap speelt live in MuziekHaven Zaandam kamermuziek van Schulhoff, Van Dohnanyi, Kodaly en Bartok.

Het Reizend Muziekgezelschap werd in 1982 opgericht door violist Christiaan Bor als kamermuziekserie waarin topmusici in wisselende bezettingen samenspeelden. De oorspronkelijke groep musici bestond uit vrienden van Bor die hij leerde kennen toen hij in de jaren 70 in Los Angeles studeerde bij Jascha Heifetz.

In 2018 nam Mathieu van Bellen de artistieke leiding van Bor over. Tijdens recente concerten stonden onder meer het Busch Trio, pianist Nicolas van Poucke, cellist Ella van Poucke, violist Maria Milstein en pianiste Nathalia Milstein op het podium.

Programma

NTR in Concert presenteert:Het Reizend MuziekgezelschapMathieu van Bellen (viool)Maria Milstein (viool)Joël Waterman (altviool)Anastasia Kobekina (cello)E. Schulhoff - Vijf stukken voor strijkkwartetE. van Dohnanyi - Serenade voor strijktrio, op.10       Z. Kodaly - Duo voor viool en cello, op.7B. Bartok - Sonate voor viool soloRechtstreeks vanuit MuziekHaven in Zaandam