Fragment

Llyr Williams speelt Schumann, Brahms, Liszt en Chopin

  1. Fragmentenchevron right
  2. Llyr Williams speelt Schumann, Brahms, Liszt en Chopin

Pianist Llyr Williams speelt Papillon op.2 van Schumann, de Vier Klavierstücke op.119 van Brahms, Spozalizio uit Anées de pèlerinage van Liszt en twee mazurka's en een ballade van Chopin.

Vier grote 19e-eeuwse componisten komen samen in het programma van Llyr Williams. Robert Schumann componeerde zijn Papillons op.2 in een tijdsbestek van drie jaar. Hij begon een jaar na de dood van Beethoven aan de muziek. Naar eigen zeggen liet hij zich inspireren door een hoofdstuk uit het boek Flegeljahre van Jean Paul. De muziek beschrijft een gemaskerd bal.

De Vier Klavierstukken op.119 van Schumanns protegé Johannes Brahms waren diens laatste pianowerken. Op de late Brahms volgt de jonge Franz Liszt die in zijn twintiger jaren een pelgrimage maakte door Italië. Williams speelt het deel Sposalizio uit Années de pèlerinage. Tot slot van het recital staan er drie werken van Chopin op het programma: twee mazurka's en de Ballade in a klein, op.47.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Programma

Llyr Williams, pianoSchumann - Papillon op.2Brahms - Vier Klavierstücke op.119Liszt - Sposalizio uit: Années de pèlerinage S.161Chopin - Mazurka in a op.59 nr.1Chopin - Mazurka in cis op.63 nr.3Chopin - Ballade nr.3 in As op.47Opname 5 oktober 2020, Wigmore Hall, Londen