Fragment

Vivaldi en Brahms (en een vleugje jazz)

  1. Fragmentenchevron right
  2. Vivaldi en Brahms (en een vleugje jazz)

Alina Ibragimova soleert in Vivaldi's Vioolconcert in D en het Deutsches Symphonie-Orchester Berlin geeft ruim baan aan jazzpianist Stephan Braun en cellist Rolf Zielke in Brahms' Serenade nr.1.

De redactie van het Avondconcert keek even vreemd op bij het beluisteren van dit concert. Na een heerlijke uitvoering van Vivaldi's Vioolconcert in D door solist Alina Ibragimova zetten de musici van het Deutsches Symphonie-Orchester Berlin de Eerste serenade van Brahms in. Maar ineens neemt de muziek vanuit de Philharmonie in Berlijn een afslag om uit te komen bij North Sea Jazz in Rotterdam, als we op de muziek mogen afgaan. Pianist Stephan Braun en cellist Rolf Zielke krijgen alle vrijheid van het orkest en ze zetten Brahms naar hun hand in een wervelende improvisatie op het thema. Gedurfd is het zeker, maar op de redactie hebben we genoten. We hopen dat u zich net zo laat verrassen!

Programma

Deutsches Symphonie-Orchester BerlinRobin Ticciati (dirigent)Alina Ibragimova (viool)Stephan Braun (cello)Rolf Zielke (piano)Vivaldi - Vioolconcert in D, RV.234 "L'Inquietudine"Brahms - Serenade nr.1 in D op.11Beethoven - Molto adagio uit Strijkkwartet nr.15 in a kl.t. op.132Opname 19 december 2020, Philharmonie, Berlijn