De Torenkamer - Jonah Falke - Dag 1

Bij aankomst kreeg ik een rondleiding door het hele gebouw. De man die me rondleidde zei: "Je hebt een prachtige week uitgekozen om in de torenkamer te zitten." Maar de zon zal gaan schijnen deze week. Meestal voelt het misdadig om met zulk weer binnen te blijven. Toch zei ik: "Ja, het wordt een prachtige week." De man liet me ook de torenkamer zien. Het is kleiner dan gedacht en zit pal naast de redactie van het programma Opium. Om de kamer te bereiken moet je werkende mensen passeren. Met enig argwaan zullen de medewerkers zich vast afvragen wat 'de gast' deze week gaat uitspoken in het hokje. Ik zou kunnen gaan schreeuwen om de-gekwelde-kunstenaar uit te hangen maar dat lijkt me vrij onverstandig. De muren zijn dun, ik ben er net en ik wil de mensen niet tot last zijn. Ongemak moet je volgens mij zo lang mogelijk uitstellen.

De Torenkamer - Jonah Falke - Dag 1.1.jpeg

De Torenkamer - Jonah Falke - Dag 1.2.jpeg
Ik installeer me op de kamer, open mijn koffer en controleer of het internet werkt. Een leven zonder wifi is helaas moeilijk voor te stellen. Ik beantwoord een paar emails en de deur naar de redactie staat open. Het voelt daardoor net alsof ik ook een medewerker van de redactie ben. Ik sluit de deur. Als hij dicht is, voelt het opgesloten. Dan klopt er iemand op de deur. Een meisje van de productie. Ze vraagt of ze een foto van me mag maken voor op de website.Ze klikt een paar keer en laat me de foto’s zien. "Je kijkt wel een beetje boos," zegt ze. "Maar misschien ben ik ook wel heel erg boos." Ze lacht en zegt vriendelijk: "Ja, dat kan natuurlijk ook." Na de foto verlaat ik de torenkamer om met Bennie te gaan wandelen. 

Op de weg naar zijn huis bel ik mijn vriendin. Ze vraagt hoe het gaat. Ik vertel over de kamer. Ze zegt: "Het is juist goed dat ze jou ook eens opsluiten." Vanavond zal ik binnen blijven en schrijven over de wandeling met Bennie