Torenkamer - Dorian Temming - Dag 3

Vanmorgen werd ik wakker met onrust. Wat is er aan de hand? Chaos in mijn hoofd en last van de chaos in de stad. (wat is het toch rustig in de Achterhoek!) Ik heb momentje rust nodig. Dit heb ik opgezocht in het Rijksmuseum. Het was er niet rustig maar wel lekker stil.

Inspirerend veel schilderijen en beelden uiteraard. Er was zelfs wildgroei te vinden. Links of rechtsonder van een schilderijen op een steen was te zien hoe daar weer nieuw leven ontstond. Mij bleef een gravure van Albrecht Dürer –Melancholia 1514 bij. Dat was typerend hoe ik mij ’s ochtends voelde. De verfijning van zijn werk is bewonderend.

Op de derde verdieping is werk te zien van 1950-2000. Met onder andere werk vanVan der Leck, waarin totale orde is. Zo fijn! Dat had ik even nodig. Na een pak 'm beet 4 uurtjes in het Rijks rond te hebben gelopen, moest ik nog de polaroidsen 5 tekeningen maken die ik gisteren heb beloofd te gaan maken. De tekeningen gingen als een speer en ongedwongen. Niet perse goed, maar wel weer informatie voor morgen en overmorgen. De polaroids zijn niet zo goed gelukt. Ze zijn blurry en overbelicht, helaas. Wat ik op het moment dat ik de foto nam zag dat heb ik er maar bijgeschreven. Wat begon als een ochtend met grote opstartproblemen is geëindigd in een dag dat goed verliep. Morgen naar het Stedelijk Museum om daar de orde van de Stijl te aanschouwen. Daarna wil ik in de Torenkamer een begin maken aan het eindresultaat.In wat voor een vorm dit uiteindelijk zal zijn dat weet ik nog niet, dat laat ik aan het moment over. Wat ik wel wil, is dat de schetsen uiteindelijk voeding zijn voor het eindwerk. Laat ik er maar 5 tekeningen bij doen. Dat beviel me prima.